Even voorstellen

Corla van Stuyvenberg

Mijn naam is Corla van Stuyvenberg (1962). Ik ben in 2000 begonnen met een cursus Klassieke Boeddhistische Meditatie (Vipassana) bij Marij Geurts en Henk Barendrecht. Dagelijkse meditatie en de ervaring van langdurige meditatieretraites maakten me er van bewust dat er méér is. Méér dan het leven dat je elke dag tegen komt.

Het lezen van de yoga-sutra’s van Patañjali maakte me duidelijk dat ik met meditatie in feite achteraan het ‘achtvoudig pad’ was begonnen. Om bij het begin te beginnen ben ik de yogaopleiding bij Ron van der Post gaan doen en volg sindsdien diverse yoga en pranayama bijscholingen. Onder andere bij Douwe Tiemersma Pranayama, bij Koos Zondervan  Kashmir Yoga, bij Maartje van Hooft  Pranayama & Meridiaanyoga, bij Dina Rodrigues Hormoon Yoga, bij Lucienne van Geene Critical Alignement Yoga en vele bijscholingen voor yogadocenten bij Zweiersdal.

Sinds januari 2005 geef ik yogales. Ik vind het fijn om te doen. Mijn aanpak is nuchter: met beide benen op de grond de ruimte ervaren die er is. Deze lessen geven ruimte om te zijn. Voor jou en voor mij.

Sinds 2021 heb ik de Pilates mat opleiding bij Suus Wilms gevolgd. Mijn Pilates stage volg ik bij Linda Meeuwissen. Met dank aan Loes Komdeur van het Radboud Sportcentrum. Daarnaast volg ik pilateslessen bij de vele collega’s van het RSC. Vanaf januari 2022 geef ikzelf pilatesles.