Ervaringen

Mijn naam is Anne-Marijn en ik ben 22 jaar. Ik ga nu ongeveer een half jaar naar Corla’s cursussen, met meditatie en yoga-nidra. Als student is het soms moeilijk om te ontspannen met al die deadlines en tentamens en daarom besloot ik yoga te gaan doen met meditatie. De meditatie en de yoga-nidra (bewust ontspannen van je lichaam na de oefeningen) ruimen echt het hoofd even op en geven wat rust. Maar er is ook zeker sprake van inspanning tijdens het yoga uur, je leert je eigen grenzen kennen en verleggen op een verantwoorde wijze. Wat ik persoonlijk fijn vind aan Corla’s lessen is de structuur van de cursus, verdeelt over lichaamsdelen en later chakra’s. Daarbij legt Corla uit waar de oefeningen goed voor zijn, je weet zo precies waar je mee bezig bent. De cursus biedt een mooie balans tussen beweging en ontspanning, iets wat een student wel kan gebruiken!

Anne-Marijn

Ik heet Sonya en ben 59 jaar. Ik volg sinds 2006 yogalessen bij Corla. Ik heb lang gezocht naar iemand die op een gedisciplineerde, duidelijke methodiek les kon geven. Niet zweverig maar “down to earth”. Een weg naar lichamelijke en mentale zuiverheid. Op een ongedwongen manier verbindt Corla je innerlijke zoektocht via praktische inspanningen. (yoga). Voor mij de juiste aanpak. Ze respecteert je tempo en nivo, tegelijkertijd stimuleert ze je op een prettige manier om je grenzen te verleggen. Volg je hart dat is wat je leert op het yogapad. Je moet het zelf doen en geduldig zijn. Dingen hebben de tijd nodig om hun weg te vinden. Oefeningen die ik absoluut niet zag zitten, die ik te zwaar vond, zijn nu veel minder zwaar geworden. Echt waar!

Sonya

Ik ben Miriam Quataert, 39 jaar en ga bijna twee jaar naar de yogalessen van Corla. Corla’s lessen zijn voor mij een grote bijdragen in het vinden van rust in mijn leven en in mijzelf. De naam Ruimte in Zijn worden wat mij betreft helemaal waar gemaakt. De lessen zijn afwisselend en geven ruimte voor alles niveaus en persoonlijke groei. Ik geniet altijd erg van de variatie in inspanning en ontspanning van de oefeningen. De uitleg over yoga en de verschillende chakras zie ik als een mooi leermoment voor mezelf. Verder is de flexibiliteit van Corla en het inhalen van gemiste lessen erg prettig.

Miriam Quataert

Sinds een paar jaar volg ik yogalessen bij Corla. De sfeer is heel ontspannen en open. Het verraste me in het begin hoe actief de lessen zijn. Soms best pittig! Het leuke is, nu ik bepaalde houdingen vaker heb meegedaan, dat je merkt dat het gemakkelijker gaat. Je krijgt vertrouwen in je eigen lichaam, zelfs bij uitdagende en zware lessen. Je kunt je na afloop moe voelen, en tegelijk heel fit. Hoewel je yoga daardoor wel als een sport kunt zien, is dat niet waarom ik het doe. In het dagelijks leven komt er zo veel op je af, dat het lastig kan zijn om je evenwicht te bewaren. Iedereen vraagt iets van je. Door yoga te doen, kun je ineens voelen wat je nodig hebt. Je fysieke grens vertelt je iets over je emotionele grens. In de yogales kun je goed naar die signale luisteren. Even is er geen hectiek, geen drukke agenda. Er is alleen hier & nu. De ervaring dat jijzelf je eigen graadmeter bent, vind ik heel leerzaam. Alleen jij kunt ervoor zorgen dat je in balans blijft. In de yogalessen van Corla is er dan ook altijd ruimte om je eigen grenzen te verkennen. Het maakt niet uit of je een oefening of een houding goed beheerst, het gaat erom dat jij je aandacht eraan geeft, zonder verwachtingen. Perfectie bestaat niet, je kunt bij yoga nooit de beste of de slechtste leerling zijn. Dat besef geeft me veel rust en kracht! Het mooiste wat yoga mij oplevert, is een ervaring van ‘er zijn’, helemaal aanwezig zijn in mijn lichaam èn geest. Kortom, ik voel me een completer mens en durf bewuster in het leven te staan, doordat ik mezelf via yoga beter leer kennen en aanvoelen.

Nelleke